Virtuele PE-Marathon Soft Skills | Ticket 10 PE-uren | 5 virtuele workshops naar keuze
Datum & locatie
- Vrijdag 1 december 2023, Keuze uit 12 virtuele workshops van vrijdag 1 december t/m vrijdag 22 december. Selecteer de data en de onderwerpen in het inschrijfformulier.
Investering
€750 excl. BTW
Direct inschrijven
Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.
Wat houdt deze virtuele pe-marathon in?
Next Level en Finance on a Mission lanceren dit najaar een nieuwe editie van de Virtuele PE-Marathon gefocust op Soft Skills. Dankzij het succes van de voorgaande PE-Marathons, waarin register controllers en accountants in business in de gelegenheid werden gesteld om in tijden van oplopende coronacijfers deel te nemen aan een reeks kwalitatief hoogwaardige virtuele workshops, hebben we besloten dit unieke concept te herhalen. Zo stellen wij je in staat om in kleine groepen tijdens compacte virtuele bijeenkomsten (géén reistijd en coronaproof) de benodigde PE-uren te behalen voor je PE-Portfolio. Deze nieuwe Virtuele PE-Marathon bestaat uit maar liefst 12 onderwerpen (soft skills) die worden gegeven door ‘s-lands meest gerenommeerde trainers. Deze Virtuele PE-Marathon gaat op vrijdag 1 december van start en duurt tot en met vrijdag 22 december.
Wat leer je tijdens deze virtuele pe-marathon?
Deze PE-Marathon is opgebouwd uit 12 virtuele sessies van elk 2 uur die via Zoom Meet worden gegeven. Je kunt een keuze maken uit de onderstaande 12 onderwerpen.
Ego’s in de boardroom – Karin Zwanikken
Je kent ze wel, die ego’s. Je komt ze overal tegen. Privé, zakelijk en in de boardroom. Het zijn haantjes, solisten, slijmballen of ruziemakers. We kennen ze in vele vormen. Maar waarom vertoont iemand dit gedrag? Wat is de onderliggende drijfveer? Wat bereikt iemand hiermee? Hoe werkt dat eigenlijk bij jou? Welk ego zet jij weleens in? Wat levert jou dat op? Werkt het? Werkt het altijd? Maar ook, hoe ga je om met andermans ego? Hoe stap je samen uit zo’n ego dynamiek, want we weten allemaal, hier zit een houdbaarheidstermijn aan. In de workshop ego’s in de boardroom neemt Karin Zwanikken je mee in de wereld van de ego’s. Aan het einde van deze workshop heb je inzicht in je eigen effectieve ego’s; heb je inzicht in je doorgeschoten ego’s (niet effectief) en weet je hoe je moet omgaan met ego’s van anderen.
The Playzone: optimale prestaties met plezier – Fedor von Balluseck
Herken je dit? Zo’n meeting waarin je snel geïrriteerd of niet echt aanwezig bent? Andere keren is het juist makkelijk en relaxed. Wat gebeurt er dan in je lijf? Hoe zorg je dat je wat meer in je “Playzone” komt, daar waar je vrolijk, creatief en energiek bent? In deze workshop laten we je aan de hand van voorbeelden uit de topsport en het bedrijfsleven zien hoe je dit met begrip van je lijf (neurofysiologie) kunt leren herkennen, begrijpen en beïnvloeden. Veel zit namelijk niet ‘in je hoofd’. Dit is essentieel voor het managen van stress en ook voor meetbaar betere prestaties. Hoe je ademhaalt beïnvloedt je emoties, je energiehuishouding, je slaap, maar ook dingen als hoofdpijn en koude handen. Naast basiskennis krijg je een aantal oefeningen mee die je dagelijks kunt gebruiken. Tot ziens in de Playzone!
Finance as a Business Partner – Lodewijk Lockefeer
Over business partnering wordt al lang geschreven. Met de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie komt bovendien meer tijd vrij om business partner te worden. Maar is het wel een kwestie van tijd? Business partner zijn is ook vooral een kwestie van de juiste skillset ontwikkelen en inzetten. Welke skills maken je dan een effectieve business partner? In deze workshop neemt Lodewijk Lockefeer, zelf CFO, je mee in de belangrijkste skills die je nodig hebt om effectief te acteren als betrouwbare partner van de business. Interactief, en vol met praktijkvoorbeelden, helpt Lodewijk je direct om meer uit je rol als business partner te halen.
FEEDFORWARD: Feedback, maar dan in z’n vooruit – Helen Brusselers
We weten allemaal dat feedback geven goed is. Je kunt er immers van leren aangesproken te worden op je gedrag. Maar het blijft lastig omdat feedback niet altijd zuiver wordt gegeven. Het gaat over het verleden en het heeft vaak een negatieve lading. Je doet iets niet goed. Bij feedforward kantelen we het perspectief om gewenst en positief gedrag in de toekomst te benadrukken. Daarmee onderscheidt het zich van feedback. Het kan op verschillende manieren ingezet worden en is erg effectief. Het is gericht op de toekomst, het is positief, de ontvanger staat er meer voor open, het is eenvoudig, het geeft ruimte en is gericht op persoonlijke ontwikkeling. Wil jij leren hoe?
Effectief omgaan met momenten van stress – Joris Nuijten
Herken je dat de werkdruk hoog is, en deze nog steeds toeneemt? En wellicht ook dat er steeds meer van jou als finance professional verwacht wordt? Creëert deze combinatie soms momenten van stress? In deze workshop leer je op een heel praktische manier effectiever om te gaan met momenten waarbij je ‘getriggerd’ wordt (bijvoorbeeld door een mail van je CFO of een klacht van een client). Zo leer je om je eigen gedrag en reacties beter te begrijpen, en kun je ook effectiever communiceren met anderen. Deze workshop is gebaseerd op onderzoek uit de toegepaste psychologie en neuroscience, en brengt je hele praktische tools die je meteen toe kunt passen in je dagelijkse werk.
Beter en sneller besluiten – Joep Steffes
De manier waarop we beslissingen nemen bepaalt voor een groot deel ons leven. Al onze beslissingen vragen om focus. Wanneer je beter wordt in het nemen van beslissingen, neemt je rust en productiviteit meteen toe! Wat voor jou als individu geldt, geldt zeker ook voor organisaties. Organisaties die flexibel zijn en snel beslissingen nemen, overleven makkelijker in een complexe en snel veranderende omgeving. Beslissingen nemen is niet altijd eenvoudig. Misschien herken je jezelf in één van de volgende omschrijvingen: analist, denker, perfectionist, piekeraar, trage beslisser, uitsteller. Je staat niet alleen. In deze workshop leren we je technieken die je helpen om betere beslissingen te nemen.
Proactief handelen en persoonlijk leiderschap – Marie-José Huffmeijer
Over proactief zijn wordt veel gesproken. Maar wat is proactief zijn? Niets doen en klagen hoort in ieder geval niet bij iemand die proactief is. Wat dan wel? Invloed en verantwoordelijkheid nemen om zaken aan te pakken en op te lossen! Proactief gedrag betekent dus zoveel mogelijk invloed uitoefenen op zaken waar jij je bij betrokken voelt. Dat vraagt om persoonlijk leiderschap. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag en te handelen vanuit je persoonlijke waarden en doelen. Een valkuil is dat je alleen maar reageert op wat er om je heen gebeurt. In deze workshop gaan we in op de geheimen van proactief gedrag. Dat doen we vanuit het framework van de 7 eigenschappen van hoog effectieve mensen. Wat geeft jou grip op je omgeving? Wat kun je zelf doen om binnen je cirkel van invloed verandering tot stand te brengen?
De psychologie van besluitvorming – Andreas Wismeijer
Besluitvorming binnen organisaties heeft een eigen dynamiek. Je zou toch denken dat het vrij eenvoudig is. Je zet de verschillende opties naast elkaar en kiest vervolgens, na een rationele afweging, voor het beste besluit. Zit de wereld echt zo in elkaar, of spelen er meer factoren mee in besluitvormingsprocessen? In deze workshop gaan we in op de psychologie van besluitvorming en duiden we de diverse irrationele processen die spelen. Denk bijvoorbeeld aan onbewuste voorkeuren, denkfouten, cultuuraspecten en de neiging die we hebben om falen niet te onderkennen of te accepteren. Ook laten we je zien hoe je patronen en tekortkomingen in argumentatie en keuzes onderkent en ter discussie stelt. Voer voor finance professionals die echt gebrand zijn op het nemen van betere beslissingen!
Theory U: Anders denken en doen, vanuit je hoofd naar je hart – Niek van Droffelaar
Werken vanuit vertrouwen vraagt om een veilige omgeving. Het helpt daarbij om vanuit een open geest het oordeel uit te stellen, je in te leven in een ander en het vermogen om het oude los te laten en het nieuwe te laten ontstaan. Dat klinkt misschien wat filosofisch, maar onderbouwd vanuit een concrete theorie (U-theorie) nemen we je mee in hoe je dit voor elkaar krijgt. Vaak maken we keuzes vanuit rationele overwegingen terwijl handelen vanuit ‘gut feeling’ net zo goed is. Deze workshop inspireert jou om met frisse ogen naar jezelf en de wereld om je heen te kijken en die te gebruiken voor een persoonlijke en/of business visie.
Coaching op de werkvloer – Simone Moissidis
“You can only lead others, when you can lead yourself” – Joseph Jakowski. We leven in een hectische tijd waarin we teams constant proberen beter te maken om gezamenlijk beter te presteren. Om elkaar echt vooruit te helpen, moet je beginnen bij jezelf. Deze workshop inspireert jou om met frisse ogen naar jezelf en de wereld om je heen te kijken en geeft handige tools. Het bevat oefeningen die gericht zijn op het uitstellen van oordelen, cynisme en angsten. Ontdek hoe je meer leeft vanuit compassie, nieuwsgierigheid en lef.
Deep Democracy – Stephanie van Rossum
De manier waarop een besluit tot stand komt is niet altijd even effectief. Of het gaat te snel en te top-down waardoor mensen gaan muiten. Of het gaat te traag en te bottom-up waardoor mensen… ook gaan muiten. Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. De Lewis methode van Deep Democracy (DD) is ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika en bestaat uit een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door de wijsheid van de minderheid te benutten, wordt de effectiviteit en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd. Het is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit.
Empathisch luisteren: technieken om beter te luisteren – Cor Hospes
Veel managers kunnen slecht luisteren. Vinden medewerkers en dat vinden managers zelf vaak ook. Een schrale troost: slecht luisteren zit in ons DNA. Toch kun je luisteren leren. Dit doe je door je bewust te zijn van je eigen luister blokkades en je te openen voor anderen. Dat is belangrijk, want goed luisteren loont! Het zorgt voor een hogere betrokkenheid en een betere verbinding. Ook verstevigt het de klantloyaliteit en onderlinge relaties. Dit is een minicursus luisteren. Over Steven Covey, jouw Florence Nightingale-impuls en waarom goede luisteraars onder ijsbergen durven kijken. Want luisteren gaat niet om het horen van de ander. Het gaat erom of die ander zich gehoord en daarmee begrepen en gezien voelt!
Voor wie is deze virtuele pe-marathon bestemd?
Ticket 10 PE-uren virtuele PE-marathon is speciaal bestemd voor financiële professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied Soft Skills willen vergroten en tegelijkertijd efficiënt en doelgericht aan hun PE-portfolio willen werken.
Hoe ziet het programma eruit?
Elke virtuele workshop bestaat uit twee blokken van 50 minuten met daartussen een korte pauze. Er wordt gewerkt via Zoom. De workshops vinden plaats in de ochtend van 10.00 – 12.00 uur of in de middag van 14.00 – 16.00 uur.
Klik hier voor een overzicht (pdf) van de data en tijden waarop de virtuele workshops plaatsvinden. De data en tijden vind je ook in het inschrijfformulier onderaan deze pagina door daar te klikken op de knop “OPEN INSCHRIJVING”
Sprekers:
Karin Zwanikken heeft een passie voor gedrag. Ze vindt het fascinerend om het gedrag en de effecten van gedrag op een nieuwsgierige manier te ontdekken. Wat maakt iemand effectief en gelukkig? En wat niet? Sinds 2010 is zij partner bij Authentiek Leiderschap. Zij coacht individuen, teams en organisaties. Daarnaast is zij sinds 2006 intervisie coach en docent op Business Universiteit Nyenrode. Een workshop van Karin Zwanikken is een ontdekkingsreis naar je eigen vaardigheden als een manager. Zwanikken helpt je op weg naar je eigen authenticiteit en legt je voor hoe je deze kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk.
Fedor von Balluseck is (executive-) coach en consultant met een passie voor strategische vraagstukken. Het fascineert hem om te proberen te begrijpen hoe eigen en andermans gedachten processen werken. De laatste jaren boeit het om te zien hoe groot de invloed van het fysieke lichaam is. Dit herkennen en beïnvloeden is vaak veel effectiever dan eindeloos cognitieve oefeningen herhalen. Het begrijpen van de rol onbewuste waarneming en de invloed van ademhaling is daarbij essentieel. Fedor is van oorsprong econoom (Erasmus Rotterdam) en vervolgens gecertificeerd als coach bij het ICF, het Polyvagal Institute en tevens als advanced trainer bij het Oxygen Advantage institute.
Lodewijk Lockefeer is op dit moment actief als CFO bij Royal Zeelandia Group, een internationaal producent van ingrediënten voor de foodsector met meer dan 30 vestigingen wereldwijd. Daarvoor was hij Regional Finance Director van Heineken Europe. Sinds hij in 2002 bij Heineken NV kwam werken, was hij CFO in Indonesië (Jakarta), Business Control Director op groepsniveau (Amsterdam) en meer recentelijk als Finance Director voor Heineken Italië (Milaan). Voordat hij bij Heineken in dienst trad, werkte hij 6 jaar bij AkzoNobel en 2 jaar bij KPN Qwest. Hij heeft een Master in Business & Economics en is tevens Register Controller.
Professioneel, krachtig, duidelijk en enthousiast. Helen Brusselers heeft jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt, heeft ervaring met verschillende culturen, spreekt vijf talen en heeft ruime ervaring op het gebied van teamtraining en teambuilding in uiteenlopende branches. Ze beweegt zich graag voor en tussen groepen om ambitieus toe te werken naar concrete leermomenten voor de deelnemers. Helen is gespecialiseerd in teambuilding, leiderschap, effectiviteit, efficiency en communicatievaardigheden.
Joris Nuijten verzorgt leadership development programma’s, executive coaching, training en consultancy, voor multinationals, start-ups, scale-ups, NGO's en Business Schools. Hij heeft meer dan 20 jaar corporate ervaring in operations, engineering, economics, business planning en strategie. Hij is verantwoordelijk voor het Amsterdam Leadership Programme aan de Amsterdam Business School (UvA) en het Executive Master Finance & Control Leiderschap programma aan de ABS. Hij is in 2022 verkozen tot Teacher van het jaar door de studenten EMFC.
Cor Hospes is auteur van verschillende bestsellers op het gebied van contentmarketing en storytelling. Hij is een bekende (internationale) spreker, strateeg en ondernemer die bedrijven en organisaties helpt bij het creëren van unieke verhalen die het waard zijn om te delen. In zijn workshops gebruikt hij zijn uitgebreide ervaring om jou de geheimen van een goed verhaal bij te brengen.
Joep Steffes is ruim 20 jaar een ondernemende organisatieadviseur met bedrijfskundige (PhD/dr.) achtergrond. Hij richt zich op het ondersteunen van mensen en organisaties om betere besluiten te nemen. Dit doet hij als onafhankelijke facilitator bij (eenmalige en complexe) besluiten zoals fusies/overnames, make or buy besluiten, investeringsbesluiten etc. als trainer of coach bij het versterken van de besluitvaardigheid van mensen of als organisatiedeskundige wanneer de besluitvaardigheid van een organisatie of onderdelen daarvan versterkt moet worden.
Marie-Jose Huffmeijer is trainer & teamcoach en gespecialiseerd in de thema’s: persoonlijk leiderschap, communicatie, samenwerking, beïnvloeding, vitaliteit en stressmanagement. Als trainer en Organisatie Antropoloog is zij gefascineerd door mensen, gedrag en cultuur. Vanuit een aanstekelijke energie weet zij contact te maken en aan te sluiten bij wat er speelt. Zij ziet snel iemands kwaliteiten en dat schept vertrouwen. Zij daagt mensen uit om het gebied buiten hun comfortzone te verkennen. Doel is ruimte creëren voor nieuw gedrag, en doorbreken van niet helpende patronen. Haar stijl is persoonlijk, speels, soms confronterend, altijd doelgericht en energiek.
Andreas Wismeijer promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op zijn proefschrift over de psychologie van geheimen. Op dit moment werkt hij aan de Universiteit van Tilburg en aan de Nyenrode Business Universiteit als Visiting Associate Professor op het gebied van de persoonlijkheidspsychologie. Andreas is een toponderzoeker die het vak goed weet te verwoorden. Deze eigenschap bezorgde hem optredens in “De Wereld Leert Door”. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van recente inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.
Niek van Droffelaar is partner bij De Transformatie Groep. Hij heeft ruime ervaring met transformatieprocessen in organisaties. Vanuit zijn achtergrond (sociale psychologie) en brede expertise in leiderschaps-, team-, en talentontwikkeling kijkt hij naar veranderprocessen met de mens als uitgangspunt.
Simone Moissidis is consultant bij De Transformatie Groep. Simone is gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling bij individuen en teams. Ze begeleidt organisaties bij transformatietrajecten, ‘gedoe in de top’ en het bouwen van ‘high performing teams’ door elkaar te leren challengen op de krachtige punten en elkaar te supporten op de zwakkere punten.
Stephanie van Rossum van CoResolvers begeleidt organisaties, teams en leiders bij veranderingen en gedoe en bij leiderschap. Haar missie is om de liefde en bezieling binnen organisaties weer te laten stromen. Ze heeft een sterke drive om daar waar de energie stokt, groepen en teams weer verder te brengen door meer transparantie binnen de groep te creëren om hen te helpen hun eigen potentieel en wijsheid te ontdekken. Ze werkt vanuit het gedachtegoed en de methodiek van Deep Democracy, Proceswerk, Systemisch Werk en Transactionele Analyse. Samen met andere CoResolvers begeleidt ze groepen en hun leiders naar het ontsluiten van hun potentieel. Zij trainen leiders in het voeren van meer open gesprekken met hun teams en mensen, helpen hen conflicten in een vroeg stadium te herkennen en op te lossen en waardoor zij betere en inclusieve beslissingen kunnen nemen.
Datum & locatie
- Vrijdag 1 december 2023, Keuze uit 12 virtuele workshops van vrijdag 1 december t/m vrijdag 22 december. Selecteer de data en de onderwerpen in het inschrijfformulier.
Investering
€750 excl. BTW
Direct inschrijven
Vragen over deze training? Bel Inka Sijtsema op 06 5249 4969 of mail inka@nlacademy.nl.
Kosten:
Open Inschrijving
De kosten voor deelname aan 5 virtuele sessies naar keuze bedragen 750 euro exclusief btw. Je kunt kiezen uit de bovenstaande 12 onderwerpen. Deelname aan de 5 virtuele sessies levert in het totaal 10 PE-uren op. Na afloop sturen we jou op aanvraag graag een certificaat van deelname van de sessies die je hebt gevolgd.
Incompany
Het is ook mogelijk om dit programma op incompany basis te laten verzorgen. Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte contact met ons op via telefoonnummer 020 – 672 1371 of per email: info@nlacademy.nlInformatie aanvragen
Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.
Inschrijven
Vul hieronder je gegevens in en klik op "VERZEND". De velden met een * zijn verplicht. Nadat je het inschrijfformulier hebt verstuurd ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt dan per omgaande een bevestigingsmail van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres.